30 Eylül 2016 Cuma

İPhone 7 Hakkında Herşey

Mavi İPhone 7 Plus

İPhone 7 Hakkında Herşey makalemizde son günlerde teknoloji dünyasının yatıp kalkıp konuştuğu konuyu ele alacağız. Özellikleri,fiyatı Türkiyeye geliş tarihine kadar bulduğum bilgileri sizinle paylaşıyorum.

- Teknik Özellikleri 

Bilindiği üzere İphone 2 model çıkartıyor. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus olmak üzere. İki modelde başta öne çıkan özellikle renkler. Renk skalasını artıran Apple kullanıcının gözüne hitap etmesini her zaman yaptığı gibi küçük bir hamle ile başarmış.

  
İphone 7 Renk Skalası




Siyah,Sipsiyah,Gümüş,Altın ve Pembe olmak üzere karşımıza çıkan yeni İPhone 7 renkleri.

Bunun dışında göze gelen diğer özellik ise iki modeldede suya ve toza karşı dayanıklılık.Bunu yapmaları çok iyi olmuş.Bunu en iyi açıklayan film tadında tanıtım videolarından birini izliyoruz.


 


Diğer özellikleri en belirgin şekilde yazıyorum ;

İPhone 7 Plus 

-3 GB Ram
-Apple A10 Fusion İşlemci
-2900 mAh Batarya
-5,5" Ekran Genişliği

İPhone 7

-2 GB RAM
-Apple A10 Fusion İşlemci
-1920 mAh Batarya
-4,7" Ekran Genişliği

- Fiyatı

Özellikle GSM bazında vergi cenneti olan Türkiyede telefon fiyatlarını sorgulamak gerçekten mantıkız,ben size bilgi vermeyi yeğliyorum.
İPhone 7 - 3389 TL (Vergiler dahil)
İPhone 7 Plus - 3899 (Vergiler dahil) 

-Türkiyeye Geliş Tarihi

Buradada malesef Apple'ın TR'ye karşı korduğu mesafeyi mesafeye değenilmeden geçilemez. Lüksemburg'da bile Türkiye'den daha önce satışa çıkmasının bir mantığı olamaz satış rakamlarına bakarak.
Apple açıklamalarına göre 3. satış dalgası 14 Ekimde başlayacak. Zannedersem bu tarihten sonra tahmini 20 Ekim Türkiye'dede raflarda ki yerini süsleyecektir.

-Ön Sipariş

İmkanınız varsa yurtdışına gidip alıp gelebilirsiniz,daha ucuza gelecektir ve garantisini kaybetmez.
Hayır benim gibi imkanınız yoksa şimdiden ön sipariş verip gelmesini bekleyebilirsiniz.Ön sipariş verebileceğiniz bazı firmalar ;



27 Eylül 2016 Salı

Bilgisayarınızı İlk Günkü Gibi Yapmanın 5 Yolu


Bilgisayarınızı İlk Günkü Gibi Yapmanın 5 Yolu adlı makalemizde bilgisayarınızı hızlandırmanın,ufak çaplı bilgisayarınıza katkı sağlayabilecek yöntemlerden bahsedeceğiz.

Yeni bilgisayar aldınız,istediğiniz performansta değil veya aldığınız bilgisayar zamanla baya yavaşladı diyelim. Aslında ikiside dolaylı yoldan aynı yere çıkacaktır.


-Windows Güncellemeleri


Gerek güvenlik açıkları,gerek sistem konfigirasyonları açısından güncelleme önemlidir.
Mutlaka açık tutun,açık değilsede açın. Bütün güncellemeleri aldığınızdan ve bilgisayarınızın güncel sürümde olduğundan emin olun.Ne kadar bazı güncellemeler restart atıp sizi baya bekletsede bilgisayarınızın hızlı ve sağlıklı çalışması için kritiktir.


- Tarayıcı Seçimi




Günümüz bilgisayar dünyası tamamen internet ortamına %70 oranında geçti.Aslına bakarsanız bilgisayarınızda tehdit oluşturabilecek,işlemciyi aşırı kullanacak,ramde boş yere yer kaplayacak veya harddiske yazma-okuma oranı en fazla şey internet tarayıcınız.

Bu bilgilere oranla tarayıcınızı önemle seçiniz.Bir tarayıcı kullanıp ona sabit kalmak en mantıklısı olacaktır.

Google Chrome vitrinin en ön sırasındadır. Google Chrome İndirmek İçin Tıklayınız.


- Virüsten Korunma


Bilgisayarın yaygınlaştığı oranda bilgisayar virüsleride yaygınlaştı. Buna önlem almadan olmuyor artık. Öncelikle dikkat etmeniz gereken şey virüs programı değil Windows Güvenlik Duvarı.

Denetim Masasından güvenlik duvarının açık olup olmadığına emin olabilirsiniz. Mutlaka açık olmalıdır.

Diğer konu virüs programı konusu ise önceliğimiz ücretsiz çözümler ise mutlaka ve mutlaka yolumuz AVG'ye düşecektir.

Ev kullanıcı için yeterli koruma sağlıyor ilk 30 gün ücretsiz olarak sunuluyor. Beğenirseniz ondan sonra çokta uçuk kaçık olmayan fiyatlara satın alabilirsiniz. Buradan indirip kuruyoruz.

*Virüs taraması yapmayı ihmal etmeyin.


-Kayıt Defteri




Bilgisayarınızın en kritik çalışma alanlarından birisi olan ve malesef ki zamanla şişen bu yapı bilgisayarınızın yavaşlamasının ana sebeplerinden birtanesidir.Regedit ingilizce karşılığıdır.

Kullandığımız ve sildiğimiz programlar kayıt defterine işlenir ve silinmezler. Bu sebeple arasıra temizlik gerekebilir.

Eusing Free Registry Cleaner bu konuda bize yardımcı olup işimizi ücretsiz bir şekilde çözebilecek bir programdır. Buradan indirebilirsiniz.


- Yedekleme




Bilgisayarınız istediği kadar iyi durumda olsun mutlaka yedekleriniz olmalıdır. Ekstra bir durumda bütün bilgilerinizin gitmesi kimsenin hoşuna gitmeyecektir.

Denetim Masasından Yedekleme Ve Geri Yükleme seçeneğine girerek yedeklerinizide almayı ihmal etmeyiniz.


Yeni bilgisayarınız zorlu bir maratona,eski bilgisayarınız yeni gibi çalışmaya hazır,hayırlı olsun.