20 Ekim 2016 Perşembe

LCD-LED TV Ekran Boyutu Hesaplama Yöntemleri

LCD-LED TV Ekran Boyutu Hesaplama Yöntemleri


LCD-LED TV Ekran Boyutu Hesaplama Yöntemleri adlı makalemizde inc hesabı dahilinde neyin kaç cm'ye tekabül ettiğini,alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini açıklamaya çalışacağız.

LCD-LED TV'lerde 3 çeşit boyut hesabı vardır. En,boy ve köşegen. Bunların hepsi satış anında inc olarak verilir.Zaten anlamadığımız noktada bu oluyor bence.Türkiye'de genel olarak en-boy oranı dahilince inc verilmektedir. Bunu dahaca iyi bir görselle özetlememiz gerekirse ;


LCD-LED TV Ekran Boyutu Hesaplama Yöntemleri

Bu görselde dediğimi açıklayabildiysem inc ölçülerine bağlı olarak cm hesabını daha geniş ve daha güzel bir tablo ile özetleyelim.


LCD-LED TV Ekran Boyutu Hesaplama Yöntemleri

Görseli büyütmek için üzerine tıklayınız.

Bu hesaba göre 32" bir LED TV bizim hesabımıza göre en olarak 70.84 cm,boy olarak ise 39.85 cm'dir.

Aldığınız ölçünün köşeğen veya en-boy oranı olduğuna dikkat edin,size yeterli olacaktır.

Faydalı olması dileğiyle.

Kolay gelsin.




15 Ekim 2016 Cumartesi

Dünyanın en iyi BMW sahibi bulundu

Bizim yerimiz olsa bizde yaparız.

Dünyanın en iyi BMW sahibi adlı makalemizde Amerikadan manyak bir arkadaşa gidiyoruz. Bu arkadaş sahibi olduğu E30 M3 kasa Hurricane otomobilini kendi evinde saklıyor. Bununlada kalmayıp onu aileden bir birey olarak görüyor.

Instagram kullananların Jalilsup diye yazarak bulabilecekleri bu arkadaş garajını evinin ortasına salonuna kurmuş.Burada çok sevdiği otomobili ile birlikte yaşıyor,onunla yemek yiyiyor.

Acaba sohbet ediyomudur ?

Biz kapalı otopark bulamazken adamda ki şevke,aşka hayran kalmamak olası değil. Hani o taraflarda zaten evde hep kapalı garaj oluyor ama bu arkadaşta garajını farklı faliyetler için kullanır artık. Google filan kurar belki içinde,kim bilir.

Bu manyağı instagramdan takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz. Hakediyor.






Kaynak : http://autoweek.com/article/wait-theres-more/guy-best-bmw-parent-world-yes

8 Ekim 2016 Cumartesi

Yeni Honda CİVİC Türkiye'de !


Yeni Honda CİVİC Türkiye'de satışa sunulmaya başlandı. 2017 için tamamen yenilenen Honda Civic,tv reklamları internet kampanyaları ile birlikte resmi olarak Türkiye'de vitrinlerdeki yerini aldı.

-Kasa Tipleri

Honda'nın amiral gemisi olan Civic 2017 yılında ülkemizde iki kasa tipi ile karşımıza çıkıyor. Geçen senelerde olduğu gibi Sedan ve Hatchback tasarımlarıyla hayranlarının dikkatini çekiyor.

-Motor Seçenekleri

Her sene dolaşan dedikodular dahilinde bu kasanın malesef dizel motor seçeneği yok. Almak isteyen arkadaşlar bu kasayı benzinli veya LPG'li şekilde alabiliyor. 1.6 Litre hacimli motor başta olmak üzere 3 tip motor ülkemizde satışa sunuluyor.

- Fiyat

Honda kendi sitesinde açıkladığı rakamlara göre bu kasa Civic almak isteyen Honda hayranları 75 Bin TL'yi gözden çıkarmak zorunda kalacak.Eğer LPG 'li bir Civic tercihiniz olursa bu fiyat 81 Bin TL den başlamaktadır.

Bahsi geçen Honda TV Reklamı ;